Flint Group, основният доставчик на Novacel Hellas, обявява създаването на ново подразделение, наречено XSYS
13.02.2021

Flint Group, основният доставчик на Novacel Hellas, обявява създаването на ново подразделение, наречено XSYS

 

Каливия Торику, 15/2/2021

XSYS Print Solid Stay Flexible Logo Novacel Hellas (BG)

FlintGroup, световен лидер в доставката на консумативи и печатни услуги в опаковъчната индустрия, обяви стартирането на XSYS, чисто ново подразделение, резултат от сливането на FlintGroupFlexographic с XeikonPrepress. Въпреки че и двата екипа работят в тясно сътрудничество от известно време, за да подкрепят пазарите на флексографията и високия печат, това официално изравняване носи още повече сътрудничество и иновации както за групата, така и за нейните клиенти. Със слогана „BeBrilliant“ новият отдел ще работи със своите клиенти, за да уважи претенцията на „PrintSolid. StayFlexible“.

 

Президентът на XSYS, г-жа Дагмар Шмит заяви:С интеграцията на XeikonPrepress и FlintGroupFlexographic ние сега свързваме точките и изпълняваме важна стъпка в нашата стратегия за предоставяне на цялостни решения за индустрията на флексографския печат. Със създаването на новия отдел ние обединяваме това, което си принадлежи едно на друго: фотополимерни плаки, обработващи машини (със или без разтворители), дигитални илюстратори CtP, печатни ръкави и адаптери. И с този ход ние разширяваме нашия опит до нашите клиенти. Името идва от ThermoflexX, nyloflex, Xpress и други марки, които имат X в комбинация със Systems (системи), за да образуват наименованието XSYS.".

Фридрих фон Рехтерен, глобален търговски вицепрезидент на XSYS, добави:С едно цялостно портфолио и с едно уникално име искаме да вдъхновим не само нашите клиенти, но и нашите колеги. Разбирането, гъвкавостта и последователността са нашите основни ценности и обещанието ни към клиентите и партньорите. Нашите ценности са това, което ни отличава от конкурентите ни като активен, ориентиран към бъдещето играч в областта на флексографията. Нашите клиенти могат да разчитат на нас и на качеството на нашите продукти и услуги. В същото време сме в състояние да предложим на нашите клиенти гъвкавост и свобода при вземането на решения – основно изискване в днешния свят и още повече в бъдеще.". С новото име идва и една нова мисия и визия, както и ново лого и нов уебсайт.

Изяснявайки слогана „Be Brilliant“, г-жа Шмит обясни: „Be Brilliant (бъдете брилянтни) отразява нашето убеждение, че хората се нуждаят от блясък. Брилянтни идеи и разработки за посрещане на предизвикателствата на бъдещето. Брилянтни хора, които имат смелостта и волята да постъпят правилно. Нашата история започна с брилянтна идея и брилянтните идеи са това, което ни движи напред".

Съществуващите продукти и марки, които ще бъдат внедрени в XSYS, включват флексографските фотополимерни плаки и оборудването nyloflex®, фотополимерните плочи за висок печат и оборудването nyloprint®, печатните ръкави и адаптерите rotec®, дигиталните илюстратори ThermoFlexX TfxX, оборудването за обработка на фотополимерни плаки ThermoFlexX Catena и решенията за скрининг на повърхности. Всичко изброено по-горе ще се предлага с марката XSYS, запазвайки в сила всички съществуващи марки, които ще продължат да се използват на пазара.

Novacel Hellas Ltd, която от 1998 г. предлага опит и специализирани решения за широк спектър от индустриални дейности с услуги и опаковъчни продукти в нарастващите сектори на печатането, опаковането и безопасността на храните, е стратегически партньор на FlintGroup, а през 2018 г. ѝ е присъдена наградата „DealeroftheYear“. Ръководителят на продажбите на отдела Press & Prepress Solutions Александрос Занис заяви:Нашата компания има тясно сътрудничество с отделите, от които е създадено новото подразделение XSYS и този ход ще подобри допълнително решенията, които предлагаме на нашите клиенти. XSYS е най-специализираната компания в областта на предпечата за флексография и идеалният партньор за разработването на икономични и висококачествени печатни решения. Системите XSYS са отворени и следователно осигуряват максимална гъвкавост и пълна интеграция в съществуващите работни процеси и производствени мощности на нашите клиенти. Чрез висока степен на автоматизация се подобрява обработката на фотополимерните плочи и качеството, като същевременно се намаляват възможните производствени загуби – фира. В сътрудничество с XSYS и тяхното уникално ноу-хау в предпечатната подготовка ние сме в състояние да предоставим отличен опит на нашите клиенти.".

 Novacel Hellas XSYS Solutions Gallery of Products (BG)

Корпоративният профил на XSYS

XSYS, е създадена през януари 2021 г. като ново подразделение на холдинга Flint, обединявайки Flint Group Flexographic и Xeikon Prepress в един общ отдел. XSYS е проектирана да интегрира разширени иновационни технологии в опаковъчната индустрия под един чадър от добре познати марки във флексография и висок печат като (nyloflex®, Xpress, nyloprint®, nylosolv®, rotec®, FlexoExpert, ThermoFlexX, Catena, Tfxx и Woodpecker).

XSYS е със седалище в Щутгарт, Германия, и работи на повече от 37 места по целия свят, оставайки един от водещите доставчици на предпечатни решения във флексографията и високия печат. С широка гама от продукти и услуги, които допринасят за подобрена производителност, повишена ефективност и намаляване на екологичния отпечатък.

Прочетете обявлението на официалния уебсайт на XSYS тук: (xsysglobal.com/flint-group-announces-launch-of-xsys).

 

За информация относно прессъобщението се свържете с нас по следните начини

- Чрез телефонна линия: ([+30] 22990 61000).

- Чрез имейл: (info@novacel.gr).

 

За Novacel Hellas Ltd

Printing, Packaging & Digital Solutions

 

 

#NovacelHellas #XSYS #FlintGroup #BeBrilliant