Novacel Hellas и Xeikon в сътрудничество, което засилва присъствието на двете компании в Гърция и Кипър
01.12.2020

Каливия Торику, 01/12/2020

Flint Group Logo (BG)

Novacel Hellas, която от 1998 г. предлага опит и специализирани решения в широк спектър от индустриални дейности с услуги и опаковъчни продукти в развиващите се области на печатането, опаковането и безопасността на храните, обявява партньорството си с Xeikon, компания, която принадлежи към големия международен холдинг за професионални печатни решения Flint. По-конкретно, на Novacel Hellas е възложено представителството на Xeikon както за цяла Гърция, така и за пазара на Кипър. Компанията е подписала договор за доставка на пълната гама продукти на Xeikon в професионалния сектор и в областта на етикетирането и опаковането, с цел пълно задоволяване на нуждите на тези пазари за конкретните държави.

Novacel Hellas Dimitrios Spyropoulos Business Director Photo (BG) Търговският директор на Novacel Hellas за секторите Printing, Packaging & Digital Solutions г-н Димитрис Спиропулос, заяви следното по отношение на сътрудничеството:Много сме доволни да продължим това сътрудничество. Това сътрудничество ще изведе нашия бизнес на ново ниво. Дигиталните иновации на Xeikon са начело на технологиите днес и ще донесат нови и вълнуващи възможности за нашите клиенти в Гърция и Кипър, но също така в дългосрочен план и в други географски международни региони. Гръцката икономика, въпреки че премина през дълбока икономическа криза от 2008 г. насам, към която се добави и неотдавнашната глобална криза с новата пандемия на Коронавирус (Covid-19), нейните компании сега виждат значителни признаци на ясно подобрение както на нивото на частното национално потребление, така и на ниво износ и екстровертност като цяло. А в нашия случай печатният пазар се възползва и от двете тенденции. Силно вярваме, че хардуерът и софтуерът на Xeikon многократно са доказали своята валидност, качество и надеждност, тъй като днес Xeikon е може би в челните редици на технологиите, благодарение на своето цялостно портфолио от дигитално оборудване.".

А по-конкретно, за продуктовата гама на Xeikon той стигна до заключението:Иновативната и водеща в света дигитална технология за сух тонер на Xeikon за безопасен печат при храните, усъвършенстваната UV мастиленоструйна технология и висококачествените водни мастила правят най-пълното портфолио на дигитално оборудване на пазара, благодарение на което се осигурява висока възвръщаемост на всяка стъпка от дигиталния производствен процес. Ние също сме много впечатлени от усъвършенствания софтуер X-800, позволяващ на всеки оператор да се отличи, благодарение на огромен брой креативни приложения, които надминават всяка конкуренция днес. Нашият план е да помогнем на Xeikon да спечели първо място на пазара в Гърция и Кипър, а в дългосрочен план и в околните географски региони.".

От своя страна Xeikon заяви следното относно сътрудничеството:Novacel Hellas е идеалният партньор за Xeikon в този географски регион. Компанията вече ще може да предложи на своите гръцки и кипърски клиенти платформа за дигитална трансформация с нашите напълно интегрирани софтуерни и хардуерни пакети съобразно най-новите технологии, като по този начин ще помогне на печатните компании да реформират своите търговски функции към по-добро дигитално бъдеще.".

Корпоративният профил на Novacel Hellas Ltd

Въз основа на своята мисия, състояща се от триптиха „Отборен дух, отговорност и иновации“, Novacel Hellas постига всяка година от основаването си през 1998 г. стабилно годишно надграждане на своите бизнес дейности, като същевременно предлага значителна добавена стойност за своите клиенти. Отличното обслужване е не само ключов стълб на приоритетите, но и крайъгълен камък за нейното дългосрочно развитие. Компанията е основана от трима ентусиазирани предприемачи, Димитрис Спиропулос, Дионисис Рафтопулос и Костас Спиропулос, и от първоначално малък семеен бизнес се превръща в международно призната компания с годишен оборот от 10 милиона евро, благодарение на структуриран модел за бизнес развитие, фокусиран върху всички аспекти на опаковъчния сектор, но също така и върху други, също обещаващи пазарни сегменти, като например безопасност на храните, съвременни решения 3PLLogistics, а отскоро извършва дейност и в областта на електрификацията.

Корпоративният профил на Xeikon

Xeikon, която е част холдинга Flint, от много години е лидер в иновативните технологии за дигитален печат. Въз основа на принципите за качество, гъвкавост и устойчивост Xeikon проектира, разработва и предлага дигитални цветни печатни машини за прилагане на етикети и опаковки, печат на документи и продуктови решения за професионален печат. Xeikon също така доставя машини за обработка на офсет плаки за печатни приложения на вестници, решения за компютърна обработка от компютър до конвенционална офсет плака (Computer-to-Conventional Plate, CtCP) за пазара на профеионалния печат, докато за пазара на флексография (Flexo) Xeikon предлага дигитални системи за обработка на фотополимерни плаки с търговското наименование ThermoFlexX. Системите ThermoFlexX осигуряват висококачествена обработка на плаки, съчетана с уникално боравене, гъвкавост и несравнима производителност. От 2015 г. Xeikon се присъедини към Flint Group, холдинг, който е доставчик номер едно в световен мащаб за много от пазарните сегменти, които обслужва. Flint Group разработва и произвежда обширно портфолио от консумативи за печатния сектор. С влизането на компанията в холдинга Flint тя успя и създаде иновативен отдел „Дигитални решения за печат".

Прочетете обявлението на официалния уебсайт на XSYS тук: (www.xeikon.com/en/blog/general/xeikon-appoints-novacel-hellas-expand-growth-greece-cyprus).

За информация относно прессъобщението се свържете с нас по следните начини:

- Чрез телефонна линия: ([+30] 22990 61000).

- Чрез имейл: (info@novacel.gr).

За Novacel Hellas Ltd

Printing, Packaging & Digital Solutions